Lihatlah dunia kamu dengan mata burung, Nescaya kamu akan ketahui RAHMAT Allah itu Luas
Aku mahu kita sama-sama faham bahawa persahabatan kita terbina atas dasar iman

hanyapadailahi on FB

Jika cinta kpd manusia menjauhkn kita dr Allah, maka cinta itu adalah palsu..[Ustaz Hasrizal Abdul Jamil]:::Sempurnakan dakwahmu walau ia sekecil perkara"

70 Sifat anak ke 2, 4 dan 8


1-   Berbakat dalam semua sukan yang diceburinya. Kalau boleh semua sukan dia nak masuk.
2-   Walaupun seorang yang peramah tapi sifat pemalunya still ada .
3-   Senang bekerjasama dengan dia. Seorang yang open minded :)
4-   Cepat salah faham sebelum bertanya perkara yang sebenar. Bersifat sensitif. Ya sangat sensitif orangnya.
5-   Banyak buat orang ketawa dan banyak juga buat orang menangis :)
6-   Selagi dia boleh buat sesuatu perkara tu. Dia takkan minta orang lain untuk membantunya. Tak suka susahkan orang lain.
7-   Orang nampak dia macam sombong, tapi bila dah tegur or kenal. Haa amik kau bercakap tak henti henti.
8-   Senang percayakan orang. Kekadang baru je kenal dah cerita macam macam pasal dia kat orang.
9-   Paling pantang bila dia minta sesuatu barang tu orang tak bagi, then bila dia dah taknak baru terhegeh hegeh nak bagi.
10-                   Kalau dah suka satu lagu tu dia akan ulang banyak kali.
11-                   Kalau orang sedih mesti cari dia.
12-                   Tak pandai memujuk. Memang failed bab bab memujuk ni.
13-                   Mudah risau and suka paksa paksa orang. Orang lain paksa dia tak boleh.
14-                   Cepat rasa kesian dengan orang lain.
15-                   Suka menolong. Selagi dia boleh tolong dia akan tolong dengan bersungguh-sungguh :)
16-                   Suka mandi lambat. Kekadang je mandi awal.
17-                   Cepat sangat terasa kekadang orang tak cakap pasal dia pun. Dia tetap terasa juga.
18-                   Makin dilayan makin mengada.
19-                   Kalau lepak dengan dia tak sah kalau tak gelak. Sikit sikit gelak :P
20-                   Mempunyai suara yang sedap. Kalau dapat mic tak lepas punyalah. Mula mula je segan nak nyanyi.
21-                   Sangat memahami perasaan seseorang. Tidak boleh lihat orang dalam keadaan susah mesti nak rasa nak tolong punya.
22-                   Sesetengah orang je boleh faham anak keempat ni.
23-                   Bila kawan dia tengah sedih dia lah yang gembirakan kawan dia dengan lawaknya.
24-                   Pendiam bila dia ada masalah. Kalau tak dia lah orang yang paling bising. Pot pet pot pet ~
25-                   Sangat pemalas. Kekadang benda yang ada depan mata dia pun dia still suruh orang yang tolong ambilkan.
26-                   Tidurlah lewat mana pun kalau kunci jam pasti akan sedar and bangun punya.
27-                   Suka tidur lambat, bangun pun jadinya lambat.
28-                   Kalau orang tak kacau dia, dia takkan kacau orang tu melainkan dia hanya bergurau (Sakat-menyakat)
29-                   Kalau dah sayangkan someone or something dia akan jaga dengan baik.
30-                   Paling pantang bila moody orang tanya "Kau takde mood ke wehh?" Time tu hanya kaki je mampu bercakap.
31-                   Selalu cakap besar je tapi apa pun taktahu kekadang.
32-                   Pandai jaga hati orang, hati dia terluka takpe asalkan dapat puaskan hati orang lain.
33-                   Suka ingat tarikh lagi lagi kalau tarikh penting.
34-                   Apa yang dia cakap dia akan buktikan or buat. Jangan sesekali cakap dia penipu or pembohong and what so ever.
35-                   Kalau dia banyak duit dia akan belanja kengkawan dia, but kalau dia takde duit jangan cakap dia kedekut pula.
36-                   Bersabar selagi mampu, and kalau tahap kesabaran dia dah lebih had, dia akan luahkan segala-galanya.
37-                   Bila ada makanan pandang pun tak, bila takde makanan baru terhegeh-hegeh tanya mana makanan.
38-                   tak memilih kawan, dia selalunya yang memulakan satu conversation, taktahu malu.
39-                   Anak ke-4 are usually suka benda yg bersih. Even dia pemalas pun, tapi yg penting diri dia bersih. Surrounding? Dia takpeduli.
40-                   sifatnya yg jjur mmbuatkn snng didekati org . Ttap mnjge ssuatu hbungn dgn baik wlaopn dye tau yg hbungn tuh x kekal .
41-                   Kalau mood tengah rajin, jangan tanya kenapa satu rumah kemas dan bersih.
42-                   Kalau takde dia kita akan rasa sunyi sebab dialah yang meriuhkan keadaan.
43-                   Kalau tengah lapar sesangat, jangan sesekali berani kacau, minta sikit pun belum tentu dapat.
44-                   Akan menjadi gila-gila bila dengan orang yang sekepala dengan dia.
45-                   Lasak, sukakan perkara yang lain daripada yang lain, tak suka orangsakat dia, dia sakat orang takpe.
46-                   Pemalas,loyal,pelik and kadang-kadang suka bahan orang
47-                   suka merepek , kdang-2 buat orang panas. tapi bila takda, orang rasa sunyi.
48-                   Tak suka mandi kalau boleh sehari sekali je. Lagi lagi mandi malam.
49-                   Kekadang dapat baca fikiran orang.
50-                   Senang hargai sesuatu barang or seseorang.
51-                   suka senyum walaupun dalam hati terluka :3
52-                   Agak susah nak move on bila dilukai tapi tetap senyum dan cuba untuk menggembirakan hati sendiri.
53-                   Banyak idea, cerewet dalam soal makanan, kekadang seorang yang pelupa, tahap kesabaran sukar dikawal.
54-                   Suka akan budak-budak and kekadang perangai dia pun mengalahkan budak-budak.
55-                   Seorang yang sangat sangat mengambil berat.
56-                   Dalam keadaan serious pun kekadang boleh lagi buat relax dengan lawaknya.
57-                   Senang percayakan orang, seorang yang pemaaf, garang but sweet ;)
58-                   Kalau dia dah taknak tu janganlah berharap dia akan tukar fikiran, tak pandai uruskan masa.
59-                   Malas buat kerja rumah, suruhlah buat apa pun pasti ada je benda tak siap.
60-                   Kalau tengah marah janganlah cuba buat lawak bodoh confirm kena maki punya
61-                   Kalau dapat berangan sampai benda yang tak logik pun dia angankan ;)
62-                   Jujur orangnya, memahami, pendengar yang baik dan juga penasihat yang baik.
63-                   Suka cari penyakit.
64-                   Suka sangat menguji tahap kesabaran seseorang.
65-                   Romantik, kadangkala jiwang.
66-                   Sangat memilih makanan yang hendak dimakan, kalau tak suka lebih rela tak makan.
67-                   Sanggup berkorban apa sahaja demi orang yang dia sayang, sering juga dilukakan tapi tetap tabah :)
68-                   Pandai ambil hati orang lain, tak pandai pujuk, tak kuat makan, bersahaja.
69-                   Berani tapi sebenarnya buat buat berani je lebih xP
70-                   Kuat perasan, pantang dipuji, makin dipuji makin perasan, cakap banyak mengalahkan mak nenek.
71-                   Suka tangguh tangguh buat kerja :P
72-                   Mudah simpati, cepat risau, suka buat fake smile, berdikari.
73-                   Lawak, penyabar but kekadang tak sabar juga, penyayang, matang dalam sesuatu hal.
74-                   Cepat mengalah lagi lagi dengan orang istimewa, suka menolong, tidak mudah putus asa but kekadang putus asa juga.
75-                   Kuat berangan, suka tidur, aktif, peramah, tidak sombong, baik hati.
76-                   Pemalas, kalau rajin pun ikut mood, suruh buat kerja baru buat, kalau tak suruh tak buat.







Read more

Salam Satu Cinta.

Dengan Nama Cinta..

Jika engkau bukan seorang pencinta.. 
Maka jangan pandang hidupmu adalah Hidup.. 

Sebab tanpa Cinta..
Segala perbuatan tidak akan dihitung pada Hari perhitungan nanti..

Setiap waktu yang berlalu tanpa Cinta..
Akan menjelma menjadi wajah, yang memalukan dihadapan-Nya..

.................................................................

Berjalan dengan Cinta..

Pahit akan jadi manis.. Tembaga kan jadi emas..
Yang mati akan jadi hidup.. Sang rajapun kan jadi budak..

Cintailah Sang Maha Cinta.. Cintailah Cinta..
Cintailah Yang Dicinta.. Cintailah Yang Mencinta..

Rumi and friend's..

Salam Satu Cinta.


Read more

The 60 Most Powerful Photos Ever Taken That Perfectly Capture The Human Experience

This incredible collection of moments represents the joy, innocence, despair, curiosity, and undying perseverance within all of us. No matter where we’re from, these are the emotions that unite us – it’s what makes us human. We set out to capture this spirit in 60 incredible photographs, and I truly hope you enjoy. 

17 year old Jan Rose Kasmir offers a flower to soldiers during the Pentagon anti-war protest in 1967.

17 year old Jan Rose Kasmir offers a flower to soldiers during the Pentagon anti-war protest in 1967.
Marc Riboud

A Brazilian protester stands before gunfire during protests against corruption and police brutality.

A Brazilian protester stands before gunfire during protests against corruption and police brutality.
Huffington Post

Sergeant Frank Praytor looks after a two-week old kitten during the height of the Korean War.

Sergeant Frank Praytor looks after a two-week old kitten during the height of the Korean War.

A North Korean waves at his South Korean brother after inter-Korean temporary family reunions.

A North Korean waves at his South Korean brother after inter-Korean temporary family reunions.

Thania Sayne leans on the headstone of her husband the day before their wedding anniversary on 16 October 2013.

Thania Sayne leans on the headstone of her husband the day before their wedding anniversary on 16 October 2013.
Manuel Balce Ceneta

Anna Fisher, astronaut, with stars in her eyes on the cover of Life magazine in 1985. She was the first mother in space.

Anna Fisher, astronaut, with stars in her eyes on the cover of Life magazine in 1985. She was the first mother in space.
Life Magazine (1985)

A journalist dashes across a bridge between to rescue a baby during Civil War. [1936]

A journalist dashes across a bridge between to rescue a baby during Civil War. [1936]
Horace Abrahams

A Rwandan boy left scarred after being liberated from a death camp.

A Rwandan boy left scarred after being liberated from a death camp.
James Nachtwey

Hamid Sardar captures a tribal Chhetri woman in Nepal. [2009]

Hamid Sardar captures a tribal Chhetri woman in Nepal. [2009]
Hamid Sardar

Violinist, Nancy Dinovo, cries while playing during a service at Christ Church Cathedral in downtown Vancouver for the September 11 victims.

Violinist, Nancy Dinovo, cries while playing during a service at Christ Church Cathedral in downtown Vancouver for the September 11 victims.
Christopher J. Morris

The child of a KKK member touches his reflection in an African American police officer's riot shield during a demonstration. [1992]

The child of a KKK member touches his reflection in an African American police officer's riot shield during a demonstration. [1992]
Todd Robertson

Clara Gantt is reunited with her husband's body after more than 60 years. Sergeant Joseph Grantt went missing during the Korean war.

Clara Gantt is reunited with her husband's body after more than 60 years. Sergeant Joseph Grantt went missing during the Korean war.
Andrew Renneisen

Caroline Joan Peixoto, City Arts, photographed classical ballet students at rehearsal in Rwanda's only classical ballet school. This school has given the Kigali community incredible hope as the first post-genocide ballet school.

Caroline Joan Peixoto, City Arts, photographed classical ballet students at rehearsal in Rwanda's only classical ballet school. This school has given the Kigali community incredible hope as the first post-genocide ballet school.
Caroline Joan Peixoto, City Arts

10 year old Yemeni girl smiling after she was granted a divorce from her husband - a grown adult.

10 year old Yemeni girl smiling after she was granted a divorce from her husband - a grown adult.
Stephanie Sinclair

3 weeks old infant with albinism snuggles up to his cousin for a snooze.

3 weeks old infant with albinism snuggles up to his cousin for a snooze.
Patricia Willocq

Lt. Colonel Robert L. Stirm is reunited with his family after being taken prisoner during the Vietnam war.

Lt. Colonel Robert L. Stirm is reunited with his family after being taken prisoner during the Vietnam war.

An Irish teenager yells at British soldiers during unrest in Northern Ireland

An Irish teenager yells at British soldiers during unrest in Northern Ireland

The patient not only survived the surgery, but outlived his doctor.

The patient not only survived the surgery, but outlived his doctor.

Supporters celebrate as Minnesota legalizes gay marriage

Supporters celebrate as Minnesota legalizes gay marriage
Denver Post

The tattoo of wounded soldier Kyle Hockenberry becomes truth

The tattoo of wounded soldier Kyle Hockenberry becomes truth
Laura Rauch

A bus of caring people save a woman who tried to commit suicide in China.

A bus of caring people save a woman who tried to commit suicide in China.
scnews.com

Agim Shala is passed through a barbed wire fence to his grandparents at a camp for refugees of the Kosovo War

Agim Shala is passed through a barbed wire fence to his grandparents at a camp for refugees of the Kosovo War
Carol Guzy
Creating this list out of thousands of potential photos was a daunting, yet rewarding experience for me. I hope you loved it too (and if you did, share it with others below). 


Read more

Terima Kaseh Untuk Respon & Komen

Ana Hamster Periang

There was an error in this gadget